beauty and more

5 tips voor een gezonde glowy huid!

5 tips voor een gezonde glowy huid!

Back to basic!
Een gezonde huid heb je niet zomaar. In de puberteit hebben veel mensen last van acne of een onzuivere huid, ook volwassenen kunnen dit (terug) krijgen.

Wanneer je heel erg last hebt van acne, raad ik je aan om eens een afspraak te maken met een schoonheidsspecialiste of een huidtherapeut. Maar, hoe zorg jij zelf dagelijks voor je huid?

 
Een gezonde huid zit niet alleen van buiten, maar juist vanbinnen! Een juiste voeding, lifestyle en verzorging kunnen al wonderen doen!

Zie je huid als iets wat van binnen en buiten ‘gevoed’ moet worden. Soms is het lastig wanneer je acne of onzuiverheden hebt, de oorzaak te vinden. Je hebt namelijk verschillende soorten acne, denk hierbij aan hormonale acne. Dit ontstaat bij vrouwen wanneer je bijvoorbeeld ongesteld moet worden of door het gebruik van de pil. Ook heb je acne door slechte voeding, onjuiste reiniging, allergieën en ga zo maar door. Hoe je deze soorten acne kan herkennen, behandel ik in een andere post!

Ik heb de belangrijkste 5 basis tips op een rijtje gezet die jij zelf kan toepassen in je dagelijkse leven!

 

 

1 zon bescherming. De zon is er elke dag, ook al is het bewolkt. De zon kan er voor zorgen dat je huid uitdroogt en dat je sneller een oude huid krijgt. Gebruik dus elke dag een dagcrème met SPF of wanneer je de zon ingaat; zonnebrand!

2 zen blijven. Stress is enorm slecht voor je huid, je zult snel merken dat je huid onzuiver wordt wanneer je teveel aan je hoofd hebt. Zorg er voor dat je elke dag een rustmomentje voor jezelf maakt. Dit kan bijvoorbeeld een boek lezen zijn, een beauty avondje met een masker of een lesje yoga. Neem je rust.

3 Reinigen! Het is super belangrijk om 2 x daags je gezicht te reinigen met een milde cleanser. Doe dit in de ochtend voordat je je make up aanbrengt en ‘s avonds voor het slapengaan. ‘S ochtends reinigen is een must, omdat je huid wanneer je slaapt talg en vuil gaat afscheiden, dit ligt dus in de ochtend op je huid, ook al zie je het niet! Het is super belangrijk om ook ‘s avonds je gezicht te reinigen en je make up te verwijderen, want de hele dag komt je huid in contact met afvalstoffen, uitlaatgassen en nog meer vuil. Dit moet er ‘s avonds af.

4 Water drinken. Hydratatie is enorm belangrijk voor je huid. Dit kan je bereiken met crèmes, maar het allerbelangrijkste is om je huid van binnenuit te hydrateren! Daarom moet je over de hele dag genoeg water drinken. Je zult merken dat je huid ook een mooie natuurlijke glow krijgt! Who needs highlighter when there is water? 😉

5 Minder zuivel en suiker. Veel mensen weten het niet, maar zuivel kan er voor zorgen dat je een onzuivere huid krijgt. Melk, yoghurt, vla… Probeer er een tijdje mee te stoppen of minderen en je zult snel resultaat zien! Gelukkig bestaan er genoeg vervangers, maar pas op met soja producten, deze kan je beter ook skippen. Een fijne vervanger voor koemelk is amandelmelk!

 

Wat is jouw dagelijke huidroutine? En welke tips ga jij proberen? Let me know.

 

MATILDE SARA1 thought on “5 tips voor een gezonde glowy huid!”

  • Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

    Alvast dank vor de inspiratie !

    groetjes

    Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *