beauty and more

Mijn favoriete parfums voor dames

Mijn favoriete parfums voor dames

Parfum, een musthave voor je dagelijkse routine als het aan mij ligt. Een parfum kan je stemming bepalen. Zo kun je het beste kiezen voor een frisse, bloemige geur in de lente en de zomer en zijn warme, kruidige geuren weer heel fijn om te dragen in de herfst en de winter.

Zelf heb ik de afgelopen jaren veel heerlijke geuren mogen proberen. In de tijd dat ik bij de Etos werkte, heb ik veel, heel veel geuren geroken. Op dit moment heb ik toch best een aantal favoriete parfums die ik graag met jullie wil delen!

La Petite Robe Noire, Guerlain

La Petite Robe Noire is een chique en zeer glamorous geur gecreëerd door Guerlain. De geur is fris en bloemig met sprankelende fruitnoten. Parijs is het koninkrijk van de La Petite Robe Noir vrouw!

De topnoten van het eau de parfum zijn bergamot, amandel, kers en rode bes. Het hart wordt gevormd door rozen, zwarte thee, Ta’if roos en zoethout. De basis van La Petite Robe Noire eau de parfum bestaat uit anijs, tonkaboon, vanille, patchouli en iris.

COCO MADEMOISELLE, Chanel

De essentie van de vrije, ondernemende vrouw. Een vrouwelijk oriëntaals parfum, met een heel eigen karakter en verrassend fris.
COCO MADEMOISELLE is geïnspireerd op de buitengewone persoonlijkheid van Gabrielle Chanel.  Het portret van een vrouw die haar toekomst moedig in eigen handen neemt.
Een oriëntaals parfum met een heel eigen karakter en een verrassende frisheid.
Sprankelend frisse noten van sinaasappel prikkelen de zintuigen. Het lichte, sensuele hart onthult transparante akkoorden van jasmijn en roos. In het karakter komen pure accenten van patchouli en vetiver tot uitdrukking en benadrukken het verheven silhouet van de compositie.

La vie est belle, Lancôme

La Vie est Belle is een geur met de meest zeldzame en zuivere, natuurlijke ingrediënten. De pure extracten van iris, arabische jasmijn, oranjebloesem vormen de hartnoten, peer en zwarte bes als topnoot geven La Vie est Belle haar zoete geur terwijl patchouli, praline en vanille zorgen voor de diepere basisnoot. Deze geur is exclusief voor Lancôme ontwikkeld door drie toonaangevende Franse parfumeurs.

Lady Million, Paco Rabanne

Een femme-fatale draagt deze Paco Rabanne Lady Million geur om te verleiden. Zij verlangt naar het leven, en leeft voor de jacht. Een spoor van witte (sexy) bloemen wekt de huid met frisse noten die langzaam overgaan in een mysterieuze patchoeli.

Topnoten: neroli, bittere sinaasappel en framboos;
Hartnoten: oranjebloesem absolue en jasmijn absolue;
Basisnoten: honey en patchoelie.

Black Opium, YSL

Een rock chic geur. Gevaarlijk hedendaags, Black Opium is met zijn koffie, vanille en oranjebloem bijzonder verslavend. Laat je meenemen in de extatische sporen van elegantie en moderniteit.

Le Parfum, ELIE SAAB

ELIE SAAB is een ode aan het licht en viert de pracht en schittering van een stralende vrouwelijkheid met een houtachtig, zonnig en bloemig akkoord. Een elegant en omhullend geuraura als een sleep van een haute couture jurk. Stralend, zinnelijk en verslavend.

Topnoten: schitterende, zonnige noten van sinaasappelbloesem, als een ode aan het licht.

Hartnoten: jasmijn, de mythische bloem uit de parfumerie die het parfum elegant en zinnelijk maakt, gecombineerd met een hartnoot van zuivere en moderne patchouli.

Basisnoten: een akkoord van cederhout dat het parfum zijn karakter geeft, terwijl rozenhoning de compositie omhult met een uiterst verslavende noot.

BRON DOUGLAS

Mijn twee persoonlijke winterfavorieten zijn Le Petite Robe Noire en Black Opium. Voor het voorjaar kies ik al snel voor een iets wat bloemige geur en vindt ik COCO MADEMOISELLE en ELIE SAAB het allerfijnst!

 

Wat zijn jouw persoonlijke favorieten? En draag je liever een warme of bloemige geur? Laat het weten in de reacties.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *